Albert Heijn sleept voor het derde jaar op rij de Jaarprijs Goede Voeding in de wacht. Dit keer met de biologische Fusilli alle lenticchie. De jury bewonderde de productontwikkelaars die er in geslaagd zijn van de relatief 'droge' linzen een eiwit- en vezelrijke pasta te maken die er aan bij kan dragen dat Nederlanders meer peulvruchten binnenkrijgen. Veganisten staan er minder van te kijken: linzenpasta is al jaren bij de ecosuper te vinden, fluisterde een aanwezige tijdens de prijsuitreiking.

Er deden in totaal 41 producten mee. De twee andere door de vakjury genomineerde finalisten waren de mini bietenburgers van SoFine/Jumbo en de Zilvervlies Rijstnoedels van Fairtrade Original. Xqueeze.me van Sitesta's kreeg een eervolle vermelding voor zijn drinkbare tussendoortje dat voor 95% uit groente bestaat, zonder toegevoegde suiker, zout, kleur- of smaakstof.

De jury was "aangenaam verrast", schrijft VMT, door de kwaliteit van de inzendingen die over het algemeen 'gezonder' was dan voorgaande jaren. Vijf van de 10 hoogst scorende producten waren vleesvervangers. Ook hoge ogen haalden de Krokante Ontbijtgranen van Bolletje waarin veel minder suiker zit en de 0%-conserven van Hak, waar helemaal geen zout en suiker meer aan wordt toegevoegd.
VMT - AH fusilli van rode linzen wint Jaarprijs Goede Voeding 2019
Reageer
  • Deel
Druk af