We daagden onze lezers uit terug te blikken op een jaar Foodlog in 21 vragen. Met een beetje zoeken, puzzelen, rekenen en af een toe een gokje waren de juiste antwoorden allemaal op Foodlog te vinden. Toch had uiteindelijk niemand alle 21 vragen goed.

Niettemin kwam Anouk Twenhöfel met 20 goede antwoorden heel dicht in de buurt. Zij wint de eerste prijs. Nummer 2, Aart Kuipers, scoorde 18 goede antwoorden en de derde plaats met 15 juiste antwoorden werd gedeeld door Hinke van Dellen en Jeroen Vriesendorp.
Zij mogen ieder een keuze maken uit het aanbod van onze Foodlog Partners, voor een bedrag van respectievelijk 50, 35 en 20 euro. We stemmen dat persoonlijk met ze af.

Antwoorden
Ook benieuwd wat de goede antwoorden waren? Dit zijn ze:

1. Wat was het eerste artikel van 2015?
Hoe je goede voornemens wél kunt realiseren

2. Waar ging het eerste Foodlog debat over?
Superfoods

3. Wat is het meest gelezen artikel in 2015?
Te koop: boerderij, 3 keer zo groot als Nederland

4. Welke draad (artikel) bevatte de meeste reacties?
Première voor Gijs en PLUS: het oerwoudvrije ei, met 287 reacties

5. De kortste reactie was 1 woord. Welk woord was dat?
Dit was een bonusvraag. Niemand had het antwoord helemaal goed. Dat was namelijk O!. De drie inzenders die varianten daarop instuurden, verdienden een punt. Overige antwoorden liepen uiteen van "ja", via "OK" en "nee" tot "dom" en "onzin".

6. Hoeveel nieuwsartikelen schreef Foodlog in 2015 tot en met 23 december? ("In de media" telt als 1 artikel)
Dit was een pure puzzelvraag. Het juiste antwoord, 1631, was te vinden door in het Nieuwsoverzicht terug te gaan naar 1 januari 2015. Dat leverde 137 pagina's met ieder 12 artikelen op, dus 1644. Daar moest je er 7 van aftrekken die nog uit december 2014 dateerden, en 6 die op 24 december 2015 verschenen.

7. Welk dier is op Foodlog geen knuffelbeest?
Het antwoord was: de koe

8. Welke tag hoort niet thuis in het rijtje 'meest gebruikte tags op Foodlog'?
Foodlog kent ieder artikel 'tags' toe - die staan onder de titel en boven de foto. Ons content management systeem houdt de telling bij. In de 10 jaar van Foodlogs bestaan zijn dit de meest toegekende tags: gezondheid (700), smaak (609), VS, (535), supermarkten (406) en obesitas (388). Boeren werd 185 keer toegekend. Gedurende het jaar 2015 is de tag 'smaak' het meest gebruikt, 140 keer maar liefst.

9. Wat is amazake?
Zoete pudding van beschimmelde rijst

10. Hoeveel artikelen verschenen er gemiddeld per dag op Foodlog?
1631 nieuwsartikelen (vraag 6) gedeeld door 357 dagen (einddatum 23 december) is 4,57

11. Wat is het dodelijkste ingrediënt dat je in zijn pure vorm in de supermarkt vindt?
Foelie

12. "Het is écht geweldig nieuws dat ze polystyreen afbreken en totale onzin om er iets meer van te maken"
Dit citaat komt uit: Meelwormen maken vruchtbare grond van piepschuim

13. "Ik zie niet in waarom rijst waaruit je minder calorieën opneemt 'gezonder' zou zijn"
Dit citaat komt uit: ‘Light’ rijst moet helpen tegen obesitas

14. "Toen ik het bericht in eerste instantie tegenkwam, wist ik even niet of ik nou aan een 1-aprilgrap moest denken, of dat het echt serieus was."
Dit citaat komt uit: 1000 jaar oud recept blijkt MRSA de baas

15. "Bij dingen die gelijktijdig optreden moet, als je dit artikel moet geloven, het een de oorzaak van het ander zijn"
Dit citaat komt uit: Hersenen van junkfood eters zijn kleiner

16. Fotovraag 1: AH ruilt Puur en Eerlijk in voor AH Biologisch

17. Fotovraag 2: ‘Bierbenzine’: varkensvoer in je tank

18. Fotovraag 3: Koffieknop Amazon ‘geen 1-april grap’

19. Fotovraag 4: 100.000 glutenvrije pizza’s op doktersrecept in Engeland

20. Fotovraag 5: Frontale aanval Lidl op prijs A-merken

21. Fotovraag 6: Kamperen beter voor milieu dan twee keer geen vlees

Fotocredits: 'Ribbons', ClatieK
Dit artikel afdrukken