Sinds dinsdag kunnen klanten van Shell in 4 Rotterdamse wijken via een app een volle tank voor hun auto bestellen. Shell komt dan met een speciaal ontwikkeld elektrisch tankautootje de gewenste brandstof leveren. De automobilist hoeft niet eens bij het tanken aanwezig te zijn, als het brandstofklepje van de auto maar open is. Dat schrijft het FD.

Met de pilot sluit Shell aan bij de de trend van alles online kunnen bestellen. "De behoeften van onze klanten veranderen voortdurend en natuurlijk willen wij hen hierin zo goed mogelijk voorzien: kwaliteit en gemak staan hierbij centraal", zegt Machteld de Haan, directeur voor Shell Benelux. De bestellingen lopen via de app van start-up Shell TapUp.

Veilig
Shell gebruikt een bestelauto die als twee druppels water lijkt op die van websuper Picnic. Ook Picnic werkt via een app om te bestellen en de bezorger te volgen. In tegenstelling tot Picnic rekent Shell wel bezorgkosten, €3,95 per tankbeurt. Daar staat dan wel een speciaal opgeleid bezorgteam tegenover, zodat de brandstof gegarandeerd veilig geleverd wordt. Betalen gaat, ook uit veiligheidsoogpunt, via credit card of incasso. Nou alleen de Airmiles nog - daarvoor zul je toch zelf moeten gaan tanken.

De prijzen van de geleverde brandstoffen worden dagelijks om 13.00 aangepast. Bij de start van de pilot kostte een liter Euro95 €1,54 en een liter diesel €1,20, "iets onder Shell's dagelijkse adviesprijs".

Handig. Maar waarom zou je nou benzine en diesel met een elektrisch vrachtwagentje uitventen? Wij zijn het spoor even bijster.
Dit artikel afdrukken