Elon Musk, de man van de elektrische auto's, zegt dat hij Tesla-aandelen gaat verkopen en de opbrengst daarvan wil geven aan de Verenigde Naties (VN) als die kunnen aantonen dat ze de hongercrisis in de wereld kunnen oplossen.

Musk reageert op opmerkingen van David Beasley, directeur van het World Food Programme (WFP), het voedselprogramma van de VN dat vorig jaar de Nobelprijs voor de Vrede toegekend kreeg. Beasley zei dat een donatie van $6 miljard van de rijkste mensen op aarde 42 miljoen mensen kan helpen die "letterlijk zullen sterven als we ze niet bereiken."

Musk is de allerrijkste man ter wereld. Hij heeft een vermogen van $311 miljard. Een donatie van $6 miljard is minder dan 2 procent van zijn rijkdom. Als hij dat doet zal hij nog altijd ruim $100 miljard meer hebben dan nummer twee Jeff Bezos, de baas van Amazon.

Maar Musk gelooft niet dat zijn eventuele $6 miljard het verschil gaan maken. Op twitter zei hij dat hij "direct Tesla-aandelen zal verkopen als het World Food Programme kan aantonen dat dat kan." Hij eist dan ook het afleggen van publieke verantwoordelijkheid als hij geld doneert.

Volgens Beasley is het WFP in staat om volledig transparant verantwoording af te leggen hoe de organisatie voor $142,86 per persoon 42 miljoen mensen gaat redden van de hongerdood. Desnoods komt hij het de megamiljardair persoonlijk laten zien, als het moet zelfs in de ruimte, zegt Beasley in tweet aan het adres van Musk.





  • Deel
Druk af