Voor ieder thema is een aparte ambassadeur aangesteld, die door middel van receptenboekjes en online begeleiding de voordelen van bewust eten laat zien. De supermarktketen wil zo een ‘einde maken aan het vooroordeel dat biologisch en suikervrij eten een kwestie is van lastige recepten en dure producten’.
De eerste twee weken van de actie staan in het thema van ‘Suikervrij Eten’. Dit doet Ekoplaza in samenwerking met ‘Miss Natural’ Eva van Zeeland. “Wie suikervrij leeft zal merken dat hij of zij energieker is, een betere smaak krijgt en ook wat gewicht zal verliezen. Maar de eerste dagen en weken zal je lichaam eerst moeten afkicken. Noodzakelijk, want een volwassen persoon eet zo´n 24 kilo suiker per jaar.”
Foodlog is benieuwd naar deze actie en heeft besloten mee te doen. Drie van onze redacteurs zullen om beurten deelnemen aan de eerste drie thema’s. Marjolein Streur trapt af met de Suikervrije Weken die ingaan op 29 maart. Daarna gaat Karlijn Remmers door met Oersterk eten en Annika de Jong sluit af met het thema Sport en Voeding. Zij zullen hier verslag doen van hun ervaringen.
Fotocredits: Miss Natural
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Volgens mijn diëtiste eet ik goed gezond, maar dan vooral met niet biologische producten uit de gewone supermarkten (gewone supermarkten = Jumbo, AH, Aldi).
Ik eet regelmatig dingen als bonen, peulvruchten, linzen of kikkererwten en dan vooral de gedroogde varianten die ik zelf week + kook.
N.a.v.: Sytske #5 Eet jij bonen, peulvruchten, linzen of kikkererwten (niet noodzakelijk daarbij door mij goed verwoord bekeken op allerlei families van de groenten zelf)?
Dat zou in ieder geval een goede invalshoek zijn, wat mij betreft (zeker gecombineerd met of vervangen door af & en toe een beetje biol. vlees).
We hebben hier in de buurt geen biologische winkels. Een groentezaak hier verderop heeft tijdelijk zowel biologische groenten als biologisch fruit verkocht, maar wegens zeer tegenvallende verkoopresultaten is hij hier al snel weer mee gestopt. Ik ben daardoor aangewezen op wat de supermarkten eventueel aan biologische producten verkopen en dan schrik ik behoorlijk van de prijzen. Vlees eet ik niet, behalve wat (naturel) kipproducten. Die koop ik dan, als het even kan, wel biologisch en anders scharrel.
"" Maar de eerste dagen en weken zal je lichaam eerst moeten afkicken. Noodzakelijk, want een volwassen persoon eet zo´n 24 kilo suiker per jaar.”"
En al die vreemde gevoelens, uitslag, zelfs puistjes die veel mensen dan krijgen zijn vaak de dingen waardoor ze weer stoppen met verandering van dieet. Juist over al die afkickverschijnselen moet goede info komen dat het erbij hoort.
Ook ik heb geen dikke portemonnee voor alles biologisch kopen Sytske, sommige dingen zijn gewoon te duur als je dat elke dag zou moeten/willen eten, zeker als je ziet hoeveel fruit alleen al mijn man en ik per week verorberen, dan heb ik het nog niet enes over de hoeveelheid groente en dan ons beetje vlees erbij, ik zou een fulltime baan van 5 dagen in de week moeten gaan zoeken naast de baan diem ijn man al heeft als ik al dat fruit en dan ook nog eens groente, vlees en tussendoortjes(noten bijv) zou moeten kopen. Ik maak dan ook keuzes. Hier in de buurt(Rhoon) zit een zorgboerderij die eens in de paar maanden rund- of kalfsvlees van hun eigen dieren aanbied. Die boerderij is volledig biologisch, dus ook het vlees en met het kleine beetje vlees wat wij per dag eten kies ik ervoor om daar dan af zodra ze het aanbieden vlees te halen. Soms neem ik dan wat anders gelijk mee als ik daar toch ben. Maar ik koop ook mijn vlees niet allemaal bio, vooral kip vind ik te duur en dat is best jammer.
Suikervrij, en zoveel mogelijk zoetstofvrij, eten doe ik al tig jaar, maar voor biologische producten heb ik toch echt geen geld.