In de Gezonde Leefstijl Weken staan 4 thema’s centraal: suikervrij eten, Oersterk eten, sport en voeding en tot slot een plantaardig eten. Directeur Erik Does: “Het is onze missie om een biologische leefstijl voor iedereen bereikbaar te maken. Wij zien het dus als onze rol om mensen te faciliteren bij het aanpassen van hun leefstijl. Dit begint met goede informatie en de juiste producten.”

Voor ieder thema is een aparte ambassadeur aangesteld, die door middel van receptenboekjes en online begeleiding de voordelen van bewust eten laat zien. De supermarktketen wil zo een ‘einde maken aan het vooroordeel dat biologisch en suikervrij eten een kwestie is van lastige recepten en dure producten’.

De eerste twee weken van de actie staan in het thema van ‘Suikervrij Eten’. Dit doet Ekoplaza in samenwerking met ‘Miss Natural’ Eva van Zeeland. “Wie suikervrij leeft zal merken dat hij of zij energieker is, een betere smaak krijgt en ook wat gewicht zal verliezen. Maar de eerste dagen en weken zal je lichaam eerst moeten afkicken. Noodzakelijk, want een volwassen persoon eet zo´n 24 kilo suiker per jaar.”

Foodlog is benieuwd naar deze actie en heeft besloten mee te doen. Drie van onze redacteurs zullen om beurten deelnemen aan de eerste drie thema’s. Marjolein Streur trapt af met de Suikervrije Weken die ingaan op 29 maart. Daarna gaat Karlijn Remmers door met Oersterk eten en Annika de Jong sluit af met het thema Sport en Voeding. Zij zullen hier verslag doen van hun ervaringen.

Fotocredits: Miss Natural
Dit artikel afdrukken