Onderzoekers van de University of Missouri onderzochten welke invloed een eiwitrijk ontbijt heeft op het hongergevoel. Ze gaven hun vrouwelijke proefpersonen of alleen water, of een ontbijt met weinig eiwitten (pannekoekjes met siroop) of juist een ontbijt met eieren en worstjes. Het eiwitarme en eiwitrijke ontbijt bevatten allebei 300 calorieën en vergelijkbare hoeveelheden vet en vezels.

De proefpersonen vulden vervolgens ieder half uur een vragenlijst in mochten daarna bij de lunch zoveel tortellini met saus eten als ze wilden. De eiwitrijke ontbijtsters rapporteerden de hele ochtend minder trek en meer verzadiging dan de eiwitarme ontbijtsters of de proefpersonen die helemaal niet hadden ontbeten. Ook bleken ze bij de lunch minder calorieën tot zich te nemen. De onderzoekers concluderen dat een stevig eiwitrijk ontbijt helpt trek te beteugelen en overeten later op de dag te vermijden. Dat meldt FoodNavigator.
Dit artikel afdrukken