Marco Vazzola is de trotse eigenaar van ijssalon Venezia in Birkenfeld. Hij zag dat veel hondenbezitters op warme dagen een extra bolletje ijs kochten en dat aan hun huisdier voorzetten.

Hij besloot daarom een speciaal ijsje voor honden te ontwikkelen. In overleg met een dierenarts maakte hij ijs met minder suiker, een beetje honing en als smaakmaker leverworst. "Het loopt erg goed'', zegt Marco Vazzola op T-online.de. Het hondenijs wordt gemaakt met lactosevrije melk. Als proefpersoon gebruikte Vazzola zijn eigen mopshond Romeo. Die blijkt er dol op te zijn, net als de in groten getale toestromende vierbenige klanten. Op topdagen gaan er wel 50 porties leverworstijs over de toonbank.

Volgens de Duitse hondenorganisatie is er niets mis met een ijsje voor honden. Zolang het maar bij 'een keertje' blijft. Dat is voor honden niet anders dan voor mensen. Het ANP meldde het vanmorgen. De pers neemt het nieuws massaal over.

Fotocredits: 'Labrador wil ijsje', David van der Mark
Dit artikel afdrukken