In het laatste filmpje van de serie LesLokaal gaat Linda Hakeboom naar Barneveld. Daar staat het summum aan legkippenwelzijn: het Rondeel. De stal kreeg drie sterren van de Dierenbescherming, een status die normaal gesproken alleen aan de producten van biologisch gehouden en gevoede dieren wordt toegekend. Het Rondeel is niet biologisch.

Ze ontdekt dat het Rondeel de kleinste vorm van 'lokaal' is binnen het gebruikelijke circuit van boodschappen doen.

U hoort wat cijfers. U moet weten dat een scharrelschuur met 100.000 kippen voor een legkippenhouder al sappelen is. Eigenlijk moet die doorgroeien naar 200.000 en liever nog naar 400.000 dieren om er een inkomen uit te halen en er kippenhouderskinderen van te kunnen laten studeren. Die willen tenslotte ook verder.



Aflevering III - ei

LesLokaal III - ei from dickfoodlognl on Vimeo.





Aflevering II - paprika

LesLokaal II - paprika from dickfoodlognl on Vimeo.



Aflevering I - varken

LesLokaal I - het varken from dickfoodlognl on Vimeo.



Aflevering 0 - wat mensen vinden van lokaal

LesLokaal, vox populi: wat is lokaal eten? from dickfoodlognl on Vimeo.



Dit artikel afdrukken