"Niks mis met elke dag 1, 2 of 3 eieren, zelfs niet als je diabetes hebt,", tweette diëtist Janet Noome vorige week. Ze verwees naar een nieuw onderzoek door Australische onderzoekers van de Universiteit van Sydney. Zij zetten twee groepen (pre)diabetespatiënten op een ei-rijk (12 eieren per week) en een ei-arm (minder dan 2 eieren per week) dieet. Na een jaar constateerden de onderzoekers dat deelnemers die 12 eieren per week eten geen hoger risico hebben op hart- en vaatziekten en ook geen nadelige gevolgen ervaren zoals ontstekingen of een verhoogde glucosespiegel. “Ons onderzoek bewijst dat mensen met pre-diabetes en diabetes 2 mensen niet terughoudend hoeven te zijn met het eten van eieren, als dit deel uitmaakt van een gezond dieet”, concludeert onderzoeker Nick Fuller.
Volgens de huidige Nederlandse voedingsrichtlijnen zou je niet meer dan 3 eieren per week moeten eten, omdat eieren veel cholesterol bevatten.
ScienceDaily - Eggs not linked to cardiovascular risk, despite conflicting advice: No extra risk for people with pre-diabetes or type 2 diabetes
  • Deel
Druk af