In de Ondertussen van vrijdag 14 februari vallen mij deze berichten op:

- thuis worden we steeds beter in het scheiden van afval, maar op kantoor blijkt het lastig (RTL). Onderzoek van afvalverwerker Suez laat zien dat 8 op de 10 ondervraagden zegt thuis beter afval te scheiden dan op het werk. Jammer genoeg is bedrijfsafval verantwoordelijk voor 85 tot 90% van de totale hoeveelheid afval. We zijn op werk “slordiger en gemakzuchtiger dan thuis”, aldus Anthonita van Egmond, communicatie manager bij Suez.

- afgelopen donderdagavond werd de Ster Gouden Loeki uitgereikt voor de beste televisiereclame. Deze prijs ging naar het egeltje ‘Freddie’ van de Staatsloterij. Het geanimeerde egeltje wordt in de commercial gered door een lieve meneer die deelneemt aan de loterij en die een liefdevol huisje bouwt zodat Freddie zijn winterslaap kan houden.


- jongeren zijn een gewilde doelgroep voor fastfoodreclames. Dat schrijft de Standaard naar aanleiding van een onderzoek van de KU Leuven. Op onder meer Instagram, Whatsapp, Facebook en Snapchat worden de jongeren overspoeld door berichten over ongezonde voeding. Tim Smits, hoogleraar en expert voedingsreclame: “Jongeren worden gigantisch getarget door producenten van fastfood. Het gaat voornamelijk om gesponsorde posts. Reclame dus.” Reclames, connecties en influencers creëren een scheve voedingsnorm, aldus Smits.

Studenten en professoren aan de TU Delft die terugkomen uit China moeten voor de zekerheid 2 weken thuisblijven voor zij weer naar de universiteit mogen komen in verband met het coronavirus (Algemeen Dagblad). Volgens het RIVM verstrekken nog niet alle bedrijven die meedoen aan het Plastic Pact genoeg informatie over hun productie en gebruik van plastic (NOS). Het alcoholvrij bier van Heineken zit vanaf volgende maand in flesjes en kratten met statiegeld (Algemeen Dagblad). Bierdraf (bierbostel, zeggen we in Nederland) en koolzaadschroot door het koeienvoer geeft minder methaanuitstoot, meldt de Vlaamse site (Vilt). In Nederland is bierbostel vooral voer voor zeugen, moedervarkens.

Check Ondertussen dat onderwijl alweer verder is!
Dit artikel afdrukken