De Efoodbox is een intelligente isothermische doos die het mogelijk maakt om verse producten, diepvriesvoeding en geneesmiddelen veilig aan huis te leveren. Tot nu toe was er nog niet echt een manier om de zogeheten 'koudeketen' zonder gespecialiseerde bezorging intact te houden. Daarom konden webshops en versleveranciers hun producten niet eenvoudig versturen.

Daar komt met de Efoodbox een einde aan. De box heeft een eigen temperatuurmonitoring die het mogelijk maakt om temperatuurgevoelige goederen door de hele keten te volgen, zeggen de uitvinders. Gewone pakketbezorgdiensten kunnen daardoor zonder verdere kunstgrepen gekoelde en diepvriesproducten bezorgen.

"Ik ben ervan overtuigd dat de Efoodbox een sterke oplossing biedt voor de snelgroeiende markt van online voeding en gezondheidszorg”, zegt Peter Somers, CEO-eigenaar van SprintPack en voormalig lid van het directiecomité van bpost, die in Efoodconsult participeert. "Het respecteren van de koudeketen is essentieel voor handelaren om hun producten veilig en in de correcte omstandigheden thuis te leveren. Deze oplossing biedt aan distributiebedrijven de opportuniteit hun bestaande vloot te gebruiken voor de thuislevering van voeding en medicatie en hierdoor zware investeringen te vermijden in actieve koelinstallaties voor hun bestelwagens.”

In Nederland ontwikkelde PostNL vanuit diezelfde gedachte de 'foodbox', in samenwerking met de WUR.

Fotocredits: 'cold', e.c.johnson
Dit artikel afdrukken