De standaard indeling van voor-, hoofd– en nagerecht verdwijnt in hippe restaurants. Dé trend is het aanbieden van allerlei gerechtjes die samen een maaltijd vormen. Zo kunnen gasten het palet aan gerechten (in kleinere porties) proeven. Restaurant/bar/club Vakzuid in het Amsterdamse Olympisch Stadion biedt sinds kort deze manier van dineren aan. Een soort upscale tapas-concept. Voor 39 euro per persoon schotelen de koks Andy Tan en Volef Geboers hun gasten de culinaire proeverijen voor.
Zelf omschrijft Vakzuid het op haar kaart als volgt: 'Om de verrassende keuken volledig te leren kennen kunt u kiezen voor het sharing dinner menu. Een selectie van vier voorgerechten en vier hoofdgerechten geserveerd met gebakken rijst en gewokte groenten. Het dessert kiest u van de dessertkaart. De enige restrictie is wel dat al uw tafelgenoten ook voor het sharing dinner menu kiezen.'
bron: zibb
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik ken het concept in Utrecht, meer onder de noemer Streetfood. Is het hiermee te vergelijken? In Utrecht slaat het aan omdat je veel smaakbelevingen krijgt en goede kwaliteit voor een goede prijs.
Ik vraag me alleen af of het sharing dinner-concept ook door gasten gewaardeerd wordt en of hier ook een specifieke doelgroep mee bediend wordt?
Tapas eten wordt naar mijn ervaring, het meest gewaardeerd onder vrouwen en ouder publiek.
Lekker vernieuwend zo te horen. Leuk!