imageEr is een nieuwe eettrend over komen waaien uit grote steden als New York, Parijs en Londen: het sharing dinner. Allerlei gerechtjes die samen een maaltijd vormen. Vakzuid in Amsterdam is één van de zaken die het sharing dinner aanbiedt.

De standaard indeling van voor-, hoofd– en nagerecht verdwijnt in hippe restaurants. Dé trend is het aanbieden van allerlei gerechtjes die samen een maaltijd vormen. Zo kunnen gasten het palet aan gerechten (in kleinere porties) proeven. Restaurant/bar/club Vakzuid in het Amsterdamse Olympisch Stadion biedt sinds kort deze manier van dineren aan. Een soort upscale tapas-concept. Voor 39 euro per persoon schotelen de koks Andy Tan en Volef Geboers hun gasten de culinaire proeverijen voor.

Zelf omschrijft Vakzuid het op haar kaart als volgt: 'Om de verrassende keuken volledig te leren kennen kunt u kiezen voor het sharing dinner menu. Een selectie van vier voorgerechten en vier hoofdgerechten geserveerd met gebakken rijst en gewokte groenten. Het dessert kiest u van de dessertkaart. De enige restrictie is wel dat al uw tafelgenoten ook voor het sharing dinner menu kiezen.'

bron: zibb
Dit artikel afdrukken