imageEr is een nieuwe eettrend over komen waaien uit grote steden als New York, Parijs en Londen: het sharing dinner. Allerlei gerechtjes die samen een maaltijd vormen. Vakzuid in Amsterdam is één van de zaken die het sharing dinner aanbiedt.

De standaard indeling van voor-, hoofd– en nagerecht verdwijnt in hippe restaurants. Dé trend is het aanbieden van allerlei gerechtjes die samen een maaltijd vormen. Zo kunnen gasten het palet aan gerechten (in kleinere porties) proeven. Restaurant/bar/club Vakzuid in het Amsterdamse Olympisch Stadion biedt sinds kort deze manier van dineren aan. Een soort upscale tapas-concept. Voor 39 euro per persoon schotelen de koks Andy Tan en Volef Geboers hun gasten de culinaire proeverijen voor.

Zelf omschrijft Vakzuid het op haar kaart als volgt: 'Om de verrassende keuken volledig te leren kennen kunt u kiezen voor het sharing dinner menu. Een selectie van vier voorgerechten en vier hoofdgerechten geserveerd met gebakken rijst en gewokte groenten. Het dessert kiest u van de dessertkaart. De enige restrictie is wel dat al uw tafelgenoten ook voor het sharing dinner menu kiezen.'

bron: zibb


Ailko Faber
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken