Een prestigieuze middelbare school in Japan heeft woensdag aangekondigd alleen nog leerlingen aan te nemen die handig genoeg zijn met eetstokjes. Aspirant-leerlingen van de Hisatagakuen Sasebo-school voor meisjes tussen de 16 en 18 jaar moeten een toelatingsexamen afleggen waarbij ze onder meer met eetstokjes knikkers, kralen en bonen van het ene bord naar het andere moeten verplaatsen.
De test is bedoeld om de meisjes eruit te pikken die voldoende vertrouwd zijn met de traditionele Japanse levensstijl. Veel oudere Japanners maken zich zorgen over het eetgedrag van de Japanse jeugd, die steeds vaker grijpt naar hamburgers en ander fastfood en het traditionele voeding als vis, rijst en misosoep, links laat liggen.
bron: novum
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Wat zou hiervan het Nederlandse equivalent kunnen worden?
Een haring bij de staart nemen, door de ui halen en laten binnenglijden?
In België: 150g garnaal pellen en opeten met een perfect uitgeschonken Rodenbach?