image


Onder de meer dan tweehonderd initiatieven die strijden om het Ei van Columbus bevindt zich ook een aantal inzendingen uit de voedingsmiddelenindustrie. De twaalfkoppige vakjury verwacht op 28 november de nominaties bekend te maken voor de Nederlandse prijs voor innovatie en duurzaamheid.

Bedrijfsvoering
In de categorie duurzame bedrijfsvoering zien we twee zuivelinitiatieven. Campina heeft haar weidemelk ingezonden: melk met een evenwichtigere melkzuursamenstelling, van Nederlandse herkomst, van koeien die in de wei lopen en worden gevoed met duurzame soja. De veehouders van CONO Kaasmakers, bekend van Beemster, dingen mee met het Caring Dairy initiatief van ijsmaker Ben&Jerry’s. Dit initiatief stimuleert duurzaam ondernemen door mens, dier en milieu centraal te stellen. De veehouders worden de exclusieve melkleveranciers voor Ben&Jerry’s in Europa.

Dienst of product
Fairfood en Innocent drinks dingen mee in de categorie duurzame dienst of product. Fairfood wil consumenten de mogelijkheid bieden om in de supermarkt voor het meest faire product te kiezen en beoordeelt daarom alledaagse voedsel- en drankproducten op hun fairness. Innocent drinks wil met zijn smoothies aan een betere wereld werken. Zo zoeken ze naar de meest duurzame manier om producten te bezorgen en praten ze over groene stroom en over 100% PCR plastic.

Maatschappelijk initiatief
De Gulpener Oogstparade is een evenement waar bezoekers producten van het seizoen uit eigen omgeving kunnen zien, ruiken en proeven. In de categorie duurzame maatschappelijke initiatieven probeert de oogstparade een nominatie te bemachtigen


bron: VMT
Dit artikel afdrukken