Bijna alle cosmetica bevat conserveringsmiddelen en chemische hulpstoffen. Die horen niet in kinderhanden te komen omdat ze op jonge leeftijd de neiging hebben alles in hun mond te stoppen.

Dus toen Audrey Amara en Josh Kroot zagen hoeveel plezier hun dochter beleefde aan spelen met make-up en nagellak, besloten ze op zoek te gaan naar een kindveilige versie. Dat bleek nog niet zo gemakkelijk. Zelfs de als kindvriendelijk op de markt gebrachte varianten zitten vol acrylaatpolymeren (plastic) en kunstmatige pigmenten. Dat moest anders kunnen, vonden ze.

Nagellak op basis van voedsel
Het Amerikaanse stel ging aan de slag in hun keuken. Ze bedachten en ontwikkelden een nagellak die zo veilig is dat kinderen die zelf kunnen aanbrengen en weghalen. Kid Licks is gemaakt van biologisch fruit, groenten en planten, op basis van biologische acacia en maïszetmeel. De nagellak droogt in ongeveer net zoveel tijd als reguliere nagellak, ziet er glad en glanzend uit in natuurlijke kleuren en kan met water afgewassen worden.

Omdat de lak eetbaar is, is het geen enkel probleem als kinderen die in de mond krijgen en doorslikken. Na opening moet een potje in de ijskast worden bewaard, omdat er geen conserveringsmiddelen zijn toegevoegd. Het blijft ongeveer 2 maanden goed. De nagellak blijft ongeveer een dag zitten en gaat er met water en een beetje schrobben zo weer af.

Kinderen kunnen hun gelakte nageltjes natuurlijk ook gewoon aflikken. Kid Licks zijn inmiddels op de markt en komen in 3 kleuren en smaken: Sour Carrot Orange, Beet Red en Barley Grass Green.

De makers zijn geen voedingswetenschappers of chemici. Ze wilden veilige cosmetica waar ook kinderen mee kunnen spelen. Amara en Kroot zoeken contact met gelijkgezinde ouders om een bredere range aan voedselveilige kindercosmetica te maken.

Hoe ze denken over het niet denkbeeldige gevaar dat kinderen die leren spelen met hun veilige cosmetica geen remmingen meer hebben om ook 'onveilige' cosmetica in te nemen, is onbekend.

Fotocredits: kidlicks.com
Dit artikel afdrukken