Edible Restaurant. Dat is de naam van een nieuw project van Sander Architects in Los Angeles. De naam is welluidend, want het gaat daadwerkelijk om een eetbaar restaurant. En het wordt daadwerkelijk gebouwd.Het zogeheten Grace restaurant in LA krijgt eetbare buitenmuren. Voorbijgangers kunnen er fruit, groente en kruidenplanten van afplukken. ‘Met dit idee wordt het gebouw zowel milieu- als mensvriendelijk’, meldt de site Idealize.nl.
bron: missethoreca
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
... waar overigens vrijwel geen groente tussen 'gesjopt' is, maar op een foto wat tomaten er 'tussen gestoken zijn'
zie: http://www.archdaily.com/34219/edible-restaurant-sander-architects/1252100990-up-close/
helaas speculaas. er valt niet veel over te waaien uit de states....
een ludieke 'artist impression' van verticale (?) groenteteelt. lijkt me niet haalbaar, en daar dan dagelijks van 'plukken' ????
en dagelijks bij planten zeker !
de hangende tuinen van babylon ten spijt.
hier vind je de gefotosjopte beelden :-)
http://www.archdaily.com/34219/edible-restaurant-sander-architects/1252101483-cover-render/
Helemaal met je eens Ailko.
Ik ben vandaag een etentje voor over een paar uurtjes aan het voorbereiden en dacht nog na over over de fotoos die ik zag.Woonde ik zuidelijker,ik zou zo,n muur fantastisch vinden aan eigen huis.
Het begin is er.Aan de zonkant al druiven.Ha,ha,begint er al een beetje op te lijken;-)
Anne, het is een leuke manier om eten dichter bij te brengen. Ik houd wel van dit soort pioniers. ben alleen bang dat de hygienecodes een probleem zullen worden.
Ailko,ik heb even op internet naar foto's gezocht.
Of het gaat werken?Geen idee.
Ik vind het in ieder geval prachtig staan. Mooi tussen de twee bomen in.Weelderig.Een ,mooie,lokker om binnen te gaan eten.En...de tomaatjes op kinderhoogte.
Zo maak je van iets lelijks iets moois.Naar zoiets raak ik geinterreseerd hoe het er in het echt uitziet.Beetje ver weg.