image

Het is maar hoe je kijkt. Walvissen zijn groot, dus je hoeft maar weinig dieren te doden voor veel vlees. Stel je eens voor hoeveel minder kippen je zou hoeven te doden.
Zouden we geen 'wild farming' programma kunnen opzetten? Of is dat nou precies wat de Noren en Japanners bedoelen als ze het hebben over 'onderzoek' en wij collectief in de stress schieten omdat we daar meteen 'ordinaire jacht' lezen?

Is Walvisvlees-consumptie ook niet CO2 vriendelijk omdat ze beestjes eten die CO2 vastleggen?

Meat the Truth, ik zou het er wel eens in alle openheid en zonder vooroordelen over willen hebben.

Eet walvis en red de planeet. De Noorse walvisvaartlobby stelt dat de consumptie van walvisvlees veel minder slecht is voor het milieu dan de productie van gewoon vee en vlees.
Volgens de studie die de High North Alliance heeft laten uitvoeren, staat één kilo walvisvlees gelijk aan 1,9 kilo broeikasgassen, terwijl rundvlees 15,8 kilo, varkensvlees 6,4 kilo en kip 4,6 kilo broeikasgassen produceert.
Beste
‘Het komt er dus op neer dat – wanneer het op het milieu neerkomt - het beste vleesproduct walvisvlees is’, zegt woordvoerder Rune Froevik van de organisatie die de belangen behartigt van walvisvaarders.

Uitsterven
Greenpeace zegt dat de dreiging voor uitsterven zwaarder weegt. 'De overleving van een soort is belangrijker dan een lagere uitstoot van broeikasgas', zegt Truls Gulowsen van Greenpeace. 'Bijna elk voedsel is klimaatvriendelijker dan vlees. De meeste vis genereert een dergelijke lage uitstoot.'


bron: Meat&Meal
Dit artikel afdrukken