Het wordt hier toch warmer en dan hebben de struisvogels ook gezelschap! Wil de eerste kangoeroefokker opstaan!
Australiërs moeten meer kangoeroevlees eten in plaats van koeien. Zo neemt het aantal winden latende koeien af en dat is beter voor het milieu.
Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van New South Wales. Een daling van 20 procent in rundvleesproductie ten opzichte van 1990 scheelt 15 miljoen ton aan methaan-uitstoot.
Vooral rundvlees krijgt de zwartepiet toegespeeld, omdat de productie van rundvlees, volgens het onderzoek, het grootste aandeel heeft aan diergerelateerde uitstoot van methaan.
Volgens onderzoeker Mark Diesendorf van het milieucentrum van de universiteit kunnen grotere vorderingen worden gemaakt door over te stappen op kangoeroevlees en maaltijden met minder vlees, meldt het Australische News.com.
Het onderzoek dat gemaakt is in opdracht van Greenpeace, schetst een scenario van 30 procent reductie van schadelijke uitstoot in 2020.
bron: meat&meal
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
In Australië is de situatie van de veesector dramatisch. Iedere 4 dagen pleegt een melkproducent er zelfmoord. Ik haalde het gisteren al aan.
1976 was een kanteljaar (en niet alleen omdat dat jaar Lucien Van Impe als laatste Belg de Tour won...). Toen zetten de Great Dry in. Australië verschroeit. Een belangrijke reden van de tekorten op de wereldmarkt qua melkpoeder ligt 'm daar. Australië produceerde tot éénderde van de melkpoeder. Nu lijden de koeien er honger. Een goed artikel om hier al wat meer van te begrijpen: The Great Dry Rags on.
Australië weigert mee te werken aan Kyoto. Net als het weigerde de aankomende ravages van de droogte te willen onderkennen. Of kangoeroe-eten hun bij hun verstand kan brengen?
Of deze oplossing vanuit de optiek van methaan-uitstoot überhaupt relevant is, is op dit moment inzet van een discussie tussen Jeroen en P (zie de comments van gisteravond en vanmorgen).
Klopt, want voedselomzettingscoëfficienten doen er dan niet meer toe.
Vergelijkenderwijs zouden wij meer wilde zwijnen moeten eten.
Nou .... dat geldt niet voor hier, maar meer voor daar 'down under'. Het adagium zou moeten zijn: eet meer wilde kangoeroe (en stimuleer binnen grenzen van natuurlijk evenwicht de wildstand).
Zet je in op kangoeroe als landbouwhuisdier dan zit je weer met het probleem van - zeker in vergelijking met insecten - suboptimale voedselomzettingscoëfficienten ;-)