Het is ook denkbaar om vitamines en probiotica aan het materiaal toe te voegen, zodat de verpakking ook nog wat gezonde stoffen toevoegtStevig
Door wat pectine uit citrusvruchten toe te voegen aan de caseïne ontstaat een sterk verpakkingsmateriaal dat goed bestand is tegen vocht en hoge temperaturen. De onderzoeksgroep werkt nu aan toepassingen voor het nieuwe materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een verpakt vers gesmeerd broodje kaas dat je van een To Go op het Centraal Station meeneemt om het in de trein met schone handen met verpakking en al op te eten. Het is ook denkbaar om vitamines en probiotica aan het materiaal toe te voegen, zodat de verpakking ook nog gezonde stoffen toevoegt.
De onderzoekers presenteren hun uitvinding vandaag op de National Meeting & Exposition van de American Chemical Society. Ze hopen het product binnen 3 jaar op de markt te brengen.
Eerdere pogingen
Deze nieuwe eetbare verpakking is niet het eerste initiatief op dit gebied. Al eerder experimenteerden technologen en andere experts met verpakkingen gemaakt van voedseldeeltjes.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lekker hygiënisch, zo'n verpakking opeten die een paar uur op het schap bij de To Go op het perron fijnstof heeft liggen happen..
Maar wel positief natuurlijk, toepassingen kunnen eindeloos zijn: inter leaf tussen de plakken kaas, p(d)vc vervanger voor de champignons-bakjes. Sealfolie voor de slicing..