imageNicole Berkelmans is de eerste Nederlandse student die is toegelaten tot de Slow Food University of Gastronomic Sciences in Pollenzo, Italië. Slow Food Nederland noemt het een mijlpaal.

Tijdens de driejarige studie Eco Gastronomie komen alle mogelijke aspecten van voedsel en voedingsmiddelen aan bod. Vanuit verschillende invalshoeken als geschiedenis, literatuur, natuurwetenschap en economie wordt met een breed perspectief naar de totale omgeving van het voedselproductiesysteem gekeken.

Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn wetenschapstheorie van de smaak en de sociale posities van de boer, maar ook botanie en dieetleer. Deze combinatie waarbij nuttige en eeuwenoude praktische kennis gebruikt wordt, helpt bij het vinden van nieuwe en duurzame productiemethodes.

Jan Wolf, voorzitter Slow Food Nederland noemt de toelating van Berkelmans een mijlpaal voor Slow Food in ons land.

‘In Nederland zien we een stijging van het aantal consumenten dat lekker, puur en eerlijk eten een belangrijkere plaats in hun leven wil toekennen’, zegt Wolf op de site van Slow Food Nederland. ‘Ik denk zeker dat we straks in Nederland nog veel meer mensen kunnen gebruiken die op een duurzamere manier tegen de landbouw en productiesystemen aankijken.’

bron: missethoreca
Dit artikel afdrukken