Het Italiaanse Treviso was dit weekend het strijdtoneel van de eerste Tiramisu World Cup, zeg maar de wereldkampioenschappen tiramisu-maken. Aan de wedstrijd deden zo’n 700 amateur tiramisu-makers mee. Er waren twee groepen: degenen die zich aan het traditionele recept houden en de 'creatievelingen' die ingrediënten als groene thee of aardbeien toevoegen. De winnaar, de 28-jarige Andrea Ciccolella uit de regio Veneto, kreeg zijn prijs uitgereikt door banketbakker Roberto Linguanotto uit Treviso. Linguanotto zou de bedenker zijn van het hemelse toetje, dat moet bestaan uit lange vingers, gedoopt in espresso, ingebed in een suiker-ei-mascarpone mengsel en afgetopt met cacaopoeder. Volgens een andere overlevering zouden prostituees in Treviso het gerecht in de jaren '50 van de vorige eeuw aan hun klanten voorgeschoteld hebben om hun uithoudingsvermogen op te vijzelen, schrijft The Local. Tiramisu betekent zoiets als 'pep me op'.
the local - Veneto factory worker triumphs in first ever Tiramisu World Cup
  • Deel
Druk af