Dat gerucht gaat rond Beyond Meat, het bedrijf van Josh Tetrick die ook de veganistische mayonaise onder de naam Just Mayo introduceerde.

Volgens het Amerikaanse glossy zakenblad Forbes zouden de zakenbanken JP Morgan, Credit Suisse en Goldman Sachs in de race zijn om Beyond Meat onder beleggers te krijgen. "Het is een beetje gek als je bedenkt dat alfa-mannen van de investment banks, die bekend staan om hun brutale persoonlijkheden en diners met lappen vlees, een roadshow met vegan food gaan doen. Maar tijden veranderen", schrijft Forbes. Zelfs Tyson Food, een van de grootste vleesverwerkers ter wereld, heeft een aandeel van 5% in Beyond Meat.

Nederland behoort tot de grootste exporteurs op de nog maar kleine wereldmarkt voor plantaardig namaakvlees. Omdat in ons land de productie van vlees zal krimpen, stimuleert de overheid het ontstaan van een vervangende exportindustrie. Beursgangen zijn nog een eind weg; Amerikaanse producenten hebben het voordeel van een grote thuismarkt waarop bovendien veel kapitaal te vinden is voor nieuwe investeringen.
Forbes - Vegan Company Sets Sights On IPO
Reageer
  • Deel
Druk af