Kinderen uit groep 7 van de Heilig Hart School in Lemelerveld komen die dag ontbijten bij haar varkensbedrijf de Varkenshoff. Op tafel komen kaas, boter, melk, ham, fruit, jam en eieren afkomstig van boeren uit Salland en Vechtdal, plus Nederlandse komkommers en snoeptomaatjes. "Wij willen met het Nederlands Schoolontbijt niet alleen het belang van goed en gezond ontbijten, maar vooral het belang van voedsel van eigen bodem onder de aandacht brengen,” zegt Noordman. Ook leren de kinderen waar precies hun eten vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en dat het duurzamer is voedsel van dichtbij te eten dan van veraf.

Mocht u het niet weten: we kennen in Nederland al jarenlang het Nationaal Schoolontbijt. Dat wordt deze week van 5 tot en met 9 november landelijk gehouden. Als het aan Team Agro NL ligt, wordt het Nederlands Schoolontbijt volgend jaar in heel Nederland uitgerold.

De boeren maken met hun verse Nederlandse ontbijt een lange neus naar het nationale ontbijt dat door veelal door de verwerkende industrie en de levensmiddelenhandel wordt gesponsord.

Team Agro promoot Nederlandse boeren en probeert net als Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber zoveel mogelijk buitenlands product buiten de deur te houden en wil toch zo ruim mogelijk blijven produceren voor de export.
Dit artikel afdrukken