Die 1-hectare grote wijngaard werd in 1999 aangelegd maar al snel verwaarloosd, schrijft de Huffington Post. Na 2009 ging een inmiddels vrijgelaten Siciliaanse crimineel er weer aan de slag met een paar andere gevangenen. In 2012 kwam de Marchesi de'Frescobaldo aan boord, toen de gevangenisautoriteiten lokale bedrijven vroegen in het landbouwprogramma te investeren. Frescobaldo bracht het onderhoud van de wijngaard op peil en deed meteen de oogst mee. Met dank aan een overweldigende aandacht in de pers brengen ze nu die eerste oogst, 2700 flessen, op de markt. De wijn is gemaakt van Vermentino en Ansonica druiven en moet 50 euro per fles gaan opbrengen.
Wijn gemaakt door een moordenaar - is dat een aanbeveling of een afknapper?
Fotocredits: Marchesi de'Frescobaldi website
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik zie de reclame al voor me :-)
...Wilt u bloedrood of lijkwit, m'vrouw? Binnenkort hebben we ook IJswijn, met priem-stolp!! Kost aardig wat meer maar daar gaat u zo te zien vast niet dood van!!!
... en met een knipoog draait de iets misdadig ogende kelner zich om en zegt: .. of juist wel? Ikzelf zou er een moord voor doen!! "Moordenaarswijn: Misdadig lekker..."
"Een monster die zijn melk niet laat monsteren, bestaat dat???"
Wij hebben hier vlak om de hoek "Vrijgesproken moordenaarsmelk"
Helaas (voor hem) krijgt hij net zoveel uitbetaald als wij. En zijn melk is net zo wit als die van ons. Het enige verschil is dat hij zijn melk niet laat monsteren...
Dick #4, en eigenlijk ook jouw reactie op#2.
Of ik marketing snap; en humor (!).
Wat mij betreft laten we nu het wel voor wat het is.
Een afknapper dus.
Dick, ik snap deze vorm van marketing, alhoewel ik er niet vrolijk van word. Dus; humor? Tja.
Nogmaals; ik hou niet van dit soort journalistiek.