Normaal komen pas begin juli de eerste Zeeuwse bodemcultuurmosselen op de markt. Bodemmosselen hebben mooi weer en dus warm water nodig om zich goed te ontwikkelen. Dat bleef dit voorjaar uit. Omdat er meer voedsel in de Noordzee zat dan gebruikelijk, groeiden de bodemmosselen toch zo voorspoedig dat ze drie weken vroeger dan normaal hun intrede doen. Amper twee weken nadat de eerste hangcultuurmosselen geserveerd werden.

We hebben dit nog nooit meegemaakt
Bodemcultuurmosselen
De Belgische kusthoreca juicht, "we hebben dit nog nooit meegemaakt". Voor mosselliefhebbers zijn Zeeuwse bodemcultuurmosselen het neusje van de zalm.

De mosselen zijn afkomstig uit het Duitse Waddengebied, net over de grens, maar wel in hetzelfde water. In de Waddenzee ontwikkelt zich namelijk het Zeeuwse mosselzaad. Vissers nemen de grote mossels mee naar de Oosterschelde. Ze worden daar losgelaten en liggen een week met hun klepjes open. Zo spoelt het zand eruit en de smaak erin. En dán zijn het 'echte' Zeeuwse mosselen.

Zeker Zeeuws
Wil je het nóg Zeeuwser? Kies dan mosselen met de Zeker Zeeuws-certificering. Dan weet je zeker dat je met een erkend streekproduct uit Zeeland van doen hebt.
Dit artikel afdrukken