De Californische wodkamakers van Misadventure & Co uit San Diego gebruiken voor hun wodka alleen maar etensresten van de lokale voedselbank. Wekelijks verzamelt het bedrijf oude bakwaren, producten die anders in de prullenbak zouden belanden. Maakt niet uit wat, als het maar genoeg suikers bevat zodat er wodka van gemaakt kan worden. Via potketel-distillatie en koolstoffiltrering verwijderen ze alle overtollige onzuiverheden en smaak.

Volgens de oprichters, een barman en een agrarisch econoom, krijgt elke fles hierdoor zijn eigen verhaal. Zelf spreken ze van de filosofie van "hedonistische duurzaamheid". Je maakt jezelf blij met een slok ambachtelijke wodka én je voorkomt dat voedsel op de stortplaats terecht komt. Of drank maken een betere oplossing is dan etensresten naar de varkens brengen valt nog te bezien. In Nederland maakt Nijssen-Granico varkensvoer van oude taart, snoep en andere daarvoor geschikte etensresten.
A Vodka Drinker's Guide to Saving the World - San Diego Beverage Times
  • Deel
Druk af