Een maaltijdmix voor een boerenomelet, wok paste en groene ice tea, hoe zouden de verpakkingen eruit zien als ze 'eerlijker' ware?

foodwatch roept deze week uit tot de week van de eerlijke verpakkingen en brengt een nieuwe serie verpakkingen met een knipoog naar buiten. Marcel Steenman ontwierp op verzoek van foodwatch net als 5 jaar geleden de eerlijkere verpakkingen. Een omelet met boerenverstand, glucose paste en een homeopathisch verdund groen goedje; in de tussentijd is er eigenlijk maar weinig veranderd, schrijft Steenman.foodwatch voert sinds de oprichting campagne voor eerlijkere voedselverpakkingen. De consumentenorganisatie zet zich in voor strengere wet- en regelgeving en toezicht daarop. Recent liet foodwatch in een uitzending van Kassa weten het in december gepresenteerde Actieplan Eerlijke Etikettering van minister Bruno Bruins (VWS) maar weinig ambitieus te vinden. Daarop brachten ze vorige week hun 9 kritiekpunten op het actieplan naar buiten.

Gisteren verscheen op Foodlog het voorstel van advocaat Ebba Hoogenraad om te bepalen wanneer we een verpakkingen misleidend vinden. Zij laat het oordeel aan consumenten.
Foodwatch - Als voedselverpakkingen eerlijker zouden zijn
Reageer
  • Deel
Druk af