Studenten kunnen niet koken of zijn daar te druk voor. Meer dan de helft van de 65-plussers in Rotterdam zegt eenzaam te zijn. Daar is wat aan te doen.

Ouderen weten bijvoorbeeld als geen ander hoe je Hollandse pot moet klaarmaken. Maar helaas vergaat hun plezier in koken als ze niemand meer hebben om voor te koken.
Om zowel studenten als ouderen die het heerlijk vinden om te koken voor anderen van dienst te zijn, bedachten zes slimme Rotterdamse studenten commerciële economie het Oma’s pop-up concept.

Kookjuf
Ze vragen ouderen - gratis, maar met zingeving als beloning - voor hen te koken. Op zaterdagen maken de ouderen ‘typische oma-gerechten’ onder begeleiding van kookjuf Louise Princen. Het AD meldt dat de oma’s zich weinig aantrekken van de tips van de juf en eigenwijs vasthouden aan hun eigen recepten. Maar dat mag de pret niet drukken. De ouderen vinden het geweldig om weer te kunnen koken voor anderen. Mede-oprichter Arthur van der Leer: “Ze zijn zo uitgelaten dat ik hoop dat ze niet in slaap vallen voor het hoofdgerecht.”

Naar andere steden
De eerste dag was een succes. Indien Oma’s Pop-up een succes is, gaat het restaurant meerdere dagen in de week open. De studenten hebben ook plannen om uit te breiden naar andere steden.

Fotocredits: Oma’s Pop-up
Dit artikel afdrukken