Van alle kanten hoor je dat een suikervrij leven een gezond leven zou zijn, maar wat is een suikervrij leven? Is dat een voedingspatroon helemaal zonder suiker? Is er een verschil tussen hoe je lichaam omgaat met suiker die van nature in voeding zit en suiker die is toegevoegd? Kun je dan wel kokosbloesemsuiker, honing of dadels onbeperkt gebruiken? Is stevia gezonder dan aspartaam? Moet je je echt druk maken om suiker in ketchup en mayonaise? Wat is echt bewezen? En belangrijker: hoe gebruik je de feiten over suiker en zoete smaken in je dagelijkse leven?

Doelgroep
De lezing is bedoeld voor consumenten die gefundeerde informatie over suiker zoeken en niet alles als zoete koek willen slikken.

Sprekers
- Ralf Hartemink, levensmiddelentechnoloog en opleidingsdirecteur van de food-opleidingen van Wageningen Universiteit. Daarnaast is hij directeur van de Stichting Food-Info die zich richt op onafhankelijke publieksvoorlichting over levensmiddelen.
- Liesbeth Oerlemans, natuurvoedingskundige en klinisch epidemioloog. Ze werkt als docent van de meest up to date opleiding gewichtsconsulent. Oerlemans wilt consumenten met hun gezonde verstand leren kiezen wat ze het beste kunnen eten. Ze doet dat met een praktische en wetenschappelijke onderbouwing.

Info
De lezing vindt plaats in Gebouw Forum (nummer 102) van Wageningen UR, Droevendaalsesteeg 2, Zaal C222. Het betaalbewijs geeft toegang tot de zaal, neem dit uitgeprint mee.

Ga voor meer info en tickets naar de website.

Fotocredits: 'Eenmalige lezing in Wageningen: Sweet Control', via de website
Dit artikel afdrukken