Wie weet hoe het zit?
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Petra, een ei is al hard als het door de hen gelegd wordt. Als eieren nog zacht waren bij het leggen kregen we imposante kunstwerken bij batterijeieren. En ook veel minder eieren, wat weer goed is voor de prijs, dat dan wel weer.
Ojee, weet dan niemand meer dat een ei een natuurlijk product is en dat er variatie kan optreden in de schaal? Inderdaad een ei wordt pas hard in aanraking met de lucht. Als die net is gelegd is het ei nat en glibberig en omdat het een natuurlijk product is kan er soms iets meer kalk afgezet worden op een bepaalde plek.
Nee hoor, je kunt je rustig tegoed doen aan die eieren. Bij overmatige inname even het raam openzetten!!! Dat soort aandoeningen hebben geen effect op het eindproduct. Anders hadden we met melk en vlees ook een probleem.
Paul, weet je dan ook of het kwaad kan?
Een mislukte pepernoot!!!! Wout Kranenburg heeft het bij het goede eind. Het komt van IBR besmetting ( longontsteking met aantasting van eileider ). Oudere leghennen willen ook nog wel eens eieren met ruwere schaal leggen.