Dit is de laatste van vier nectarines die ik drie weken geleden kocht bij AH. Ik had het nog nooit gezien: nectarines in maart. Ze kwamen uit Marocco. Ze waren zo hard als een steen. Na een week was het nog niks. Na 2 weken ook niet. Deze was net te eten, hoewel totaal verschrompeld. Het vlees kwam niet los van de pit en de smaak herinnerde ver weg een beetje aan die van een nectarine in augustus.
Beste inkopers: wie zit hier na op te wachten? Of wilt u dat ik ze straks in augustus ook niet meer meeneem omdat ik dan ben gaan denken dat nectarines toch niet te eten zijn?
Ik heb er dan ook meer een woord voor: dom. Nee: oliedom. Je moet gewoon geen eten verkopen dat niet te vreten is. Er is toch wel wat anders 'avontuurlijks' te verkopen dat wel lekker is?
Dit artikel afdrukken
Freestone variteiten zijn niet aan de buitenkant te herkennen al kan ik je wel melden dat de meeste moderne variteiten freestone zijn. De clingstones komen voort uit kruisingen met variteiten die onder andere gebruikt worden om ingeblikt te worden, ze hebben vruchtvlees dat egaler van kleur is en dat wordt daarbij belangrijk gevonden wordt.
Sorry, helemaal vergeten: wat moest ik ervoor betalen? € 1,89 per 500 gram.
Henk, nog wat anders. Ik hou van free stone varianten. Waar kan ik die aan herkennen?
Dan is het mijn inschatting dat het inderdaad onrijp fruit is geweest; ook al zijn perziken/nectarines bij aankoop vaak hard/stevig, rijpen ze door ze op kamertemperatuur te bewaren verder maar dit gebeurt uiteraard niet als ze een week te vroeg geplukt zijn.
Bij kamertemperatuur.
Dick, heb je deze nectarines die drie weken in de koelkast of bij kamertemperatuur bewaard ?