Afgelopen week opende aan de Biltstraat in Utrecht de eerste vestiging van de nieuwe volledig biologische supermarktformule SuperFair. SuperFair is een initiatief van HWBiofoods met ex-Vomar directeur Harrie Westra aan het roer.

Voor de 'lichtgroene consument': betaalbaar, niet alleen lokaal en ...
“SuperFair is de vertaling van wat ik aan consumentenwensen heb gezien. Die heb ik in een formule neergezet”, aldus Westra in Distrifood. Door biologische voeding en andere producten ook echt betaalbaar te maken, wil Westra een groot publiek laten kennismaken met biologische producten. Hij omschrijft zijn doelgroep als 'de lichtgroene consument'. Die krijgt niet alleen een lokale keuze, maar ook een assortiment bijzondere kazen uit Piemonte.

... natuurlijk ook verpakkingsvrij
In de super vind je meer dan 200 producten die 'los' worden aangeboden. Hiermee speelt SuperFair in op de verpakkingsloze trend die in het buitenland al voet aan de grond heeft gekregen. In Nederland, overigens ook in Utrecht, staat komend voorjaar de opening van de verpakkingsloze winkel Bag&Buy gepland.

De composteermachine
SuperFair besteedt ook aandacht aan milieuvriendelijke concepten. De winkel biedt een recycle'bar', maar laat zich vooral voorstaan op de eigen composteermachine. Hiermee wordt organisch afval uit de winkel dagelijks binnen 24 uur omgezet naar compost. Iedere 100 kilo afval levert 15 kilo compost op, die de klant vooralsnog gratis mee kan nemen voor de tuin.

De ambitie van SuperFair is om de komende jaren in elke grote stad een biologische supermarkt te openen. Ondanks berichten dat ze pas bij gebleken succes verder kijken, schrijft het Noordhollands Dagblad dat er al vergevorderde plannen zijn voor een tweede vestiging in Heemstede - die zou op 1 mei de deuren moet openen.

Fotocredits: Fotoreportage, SuperFair via facebook
Dit artikel afdrukken