Koffie verbetert je geheugen...
Ontbijten helpt om af te vallen...
Deodorants veroorzaken borstkanker...
Vaccins doen meer kwaad dan goed...


Onze samenleving wordt dagelijks overspoeld met allerlei ‘wetenschappelijk bewijs’. Wie kunnen we vertrouwen? Wanneer moeten we gealarmeerd raken en actie ondernemen? Epidemiologie is de discipline die geacht wordt antwoorden te bieden op deze gezondheidskwesties.

Op het symposium wordt onder andere besproken hoe twijfelachtige onderzoekspraktijken hebben geleid tot een toename van ‘fake news’ in gezondheidsmythes (bijvoorbeeld: ‘het vaccin tegen mazelen veroorzaakt autisme').

Wie?
Eén van de sprekers is Nicoline van der Maas, arts en epidemioloog bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ze is mede-auteur van meer dan 50 artikelen over vaccinaties en ziekten die door vaccinaties voorkomen kunnen worden. Andere sprekers zijn Stuart Blume (professor sociologie aan de UvA), Mariska Leeflang (professor klinieke epidemiologie AMC), en Masja Straetemans (epidemiologie KIT).

Waar?
Het symposium vindt plaats in de Leeszaal van het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Het symposium is open en gratis toegankelijk voor publiek. Wel even aanmelden van tevoren.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Informatie
Datum: 18 juni
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
Locatie: KIT Royal Tropical Institute, Leeszaal, Mauritskade 63 te Amsterdam
Toegang: gratis, aanmelden kan hier.

Kijk voor meer informatie op de website.
Dit artikel afdrukken