In 2015 hadden 30,3 miljoen Amerikanen diabetes, dat komt overeen met 9,4% van de volwassen bevolking. Nog eens 84,1 miljoen leden aan prediabetes, een voorstadium van diabetes dat als het niet behandeld wordt, binnen 5 jaar tot diabetes type 2 leidt. Diabetes is de zevende doodsoorzaak in de VS en wordt een steeds groter probleem voor de volksgezondheid, melden de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) in een nieuw rapport.

Hoewel het aantal nieuwe gevallen van diabetes stabiel bleef op 1,5 miljoen, spreekt het CDC zijn zorg uit over het grote aantal mensen dat niet weet dat ze diabetes hebben. Bijna 1 op de 4 diabeteslijders, 7,2 miljoen mensen, weet niet dat ze ziek zijn. Van de mensen met prediabetes is maar 11,6% zich daarvan bewust. Het rapport maakt ook inzichtelijk hoe de ziekte over het land en bevolkingsgroepen verdeeld is. Van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika en Alaska (Indianen en Eskimo's) is 15,1% gediagnosticeerd met diabetes. Bij Amerikanen van non-Hispanic afkomst (12,7%), Hispanics (12,1) en Aziaten (8,0%) werd vaker diabetes geconstateerd dan bij non-Hispanic blanken (7,4%). Hoger opgeleiden hadden minder vaak diabetes dan laaggeschoolden, mannen vaker dan vrouwen en in het zuiden en langs de oostelijk gelegen Appalachians waren de diabetespercentages het hoogst in de VS.

Om mensen bewust te maken van prediabetes en de manieren om diabetes te voorkomen, is een landelijke advertentiecampagne opgezet. Een korte online test, op DoIHavePrediabetes.org, helpt consumenten om hun risico op prediabetes zelf te bepalen.
Dit artikel afdrukken