De Belgische supermarktketen Delhaize, dochter van Ahold Delhaize, waagt zich op het terrein van de maaltijdbezorgers, ofwel aan een nieuwe vorm van blurring. Klanten kunnen bij de Delhaize-vestiging in Roodebeek daar in de keuken vers bereide warme maaltijden afhalen.

Met de innovatieve dienstverlening wil Delhaize inspelen op 'de huidige klantbehoeften in een stedelijke omgeving'. Met andere woorden, die klanten bedienen die "op zoek zijn naar ultraverse, flexibele en handige maaltijdoplossingen”, zegt CEO Xavier Piesvaux in RetailDetail. En dan niet vanuit een 'dark kitchen', maar direct vanuit de supermarkt.

Afhalen van warme (en koude) maaltijden is daarvoor natuurlijk niet genoeg. Geen nood, binnenkort zal het ook mogelijk zijn de maaltijden online te bestellen en te betalen. En dan kan die verwende stedelijke klant ook kiezen voor zelf afhalen of thuislevering. Het assortiment van de nieuwe supermarktkeuken bestaat uit pizza, pasta en 'rescue soep', gemaakt van groenten die over de datum zijn maar nog prima te verwerken.

Delhaize werkt in de proef samen met maaltijdenleverancier Tastyoo, waar de supermarktketen hoofdaandeelhouder van is. Samen hebben beide partners al een maaltijdleverdienst in de Brusselse regio. Een aantal Tastyoomaaltijden is ook te koop in sommige Delhaize-supermarkten, en vanaf nu dus ook, versbereid in de Delhaizekeuken, in Roodebeek.
Reageer
  • Deel
Druk af