In aanloop naar de Olympische spelen in Rio delen roeier Mitchel Steenman, windsurfer Dorian van Rijsselberghe en zwemmer Sebastiaan Verschuren onder aanvoering van hockeyster Ellen Hoog hun voedingstips en gezonde recepten voor meer energie. Samen met Ekoplaza willen ze mensen laten zien dat voedzamer eten een kwestie is van andere kleine keuzes maken.

Kleine stapjes
Want een gezonde leefstijl is geen kwestie van je leven in één keer omgooien, maar stapje voor stapje dingen veranderen. Dat is wat hockeyster Hoog adviseert aan mensen die gezonder willen leven.

Hoog begon zelf 4 jaar geleden met het doorvoeren van veranderingen in haar leefstijl, in kleine stapjes. Ze begon met het vervangen van brood voor spelt brood en verving cruesli voor biologische muesli. Hoog voelde veranderingen in haar lichaam en werd fitter en energieker. Het is niet alleen een afgetraind lichaam wat haar motiveert om het vol te houden. “Ik herstelde sneller van het sporten, voelde me sterker en ik werd minder blessuregevoelig. Als je dat soort voordelen voelt en ziet dan groeit je motivatie vanzelf, helemaal als er veel van je verwacht wordt.”

Hoewel Hoog ziet dat veel jonge meiden al echte fit girls worden, wil ze juist ook mensen bereiken die veel energie in hun carrière stoppen, veel zitten en stress hebben.

Ik denk dat ik behoorlijk gezond eet, maar besteed er weinig specifieke aandacht aan. Met een voor mij belangrijk sportevenement voor de deur ben ik veel in beweging. Ik zorg dat ik voldoende eet en drink en denk ook nog wel aan de inname van eiwitten. Of ik daadwerkelijk voldoende binnenkrijg? Dát heb ik nooit uitgezocht. Ik ben dan ook benieuwd of ook ik (veel) verschil ga merken in herstel en energie.

Ik laat mijn ervaringen binnenkort horen.
Dit artikel afdrukken