Slechts 3 van de 46 onderzochte kant-en-klare stamppotten uit de Nederlandse supermarkten voldoen aan de richtlijn van het Voedingscentrum van 2 gram zout per maaltijd, ontdekte Questionmark bij het opstellen van de nieuwe Stamppotwijzer.

Questionmark beoordeelde 46 kant-en-klare stamppotten met vlees uit de Nederlandse supermarkten op zout, verzadigd vet en de aanwezigheid van een duurzaamheidskeurmerk. Ruim 90% van de stamppotten is volgens de geldende normen te zout. Opvallend is dat Chef Select zowel de eerste als de laatste plaats scoort: de Zuurkoolstamppot bevat 93% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zout van 6 gram en eindigt daarmee onderaan, de Andijviestamppot met spekjes (1,9 gram zout) staat met de AH Hutspot met runderrookworst bovenaan.

Ruim 65% van de kant-en-klare stamppotten met vlees in de Nederlandse supermarktschappen draagt het 1 ster Beter Leven keurmerk, dat daarmee standaard lijkt te zijn geworden. Bovenaan de Stamppotwijzer staan varianten van Chef Select, Plus en Daily Chef met het 2 sterren Beter Leven keurmerk.
Questionmark - Stamppotwijzer
Reageer
  • Deel
Druk af