Zo kom je dus nuttig en lekker van je schadelijke 'exoten' af. Maar wat doe je als je de plaag hebt opgelost? Dan ga je op zoek naar de volgende.

Britten zijn grote liefhebbers van eekhoornvlees. De vraag is inmiddels zo groot dat supermarkten en slagers de vraag niet kunnen bijhouden.

Eekhoorns staan al langer op het menu van de Britten. Het gaat dan om de grijze variant, die afkomstig is uit Amerika. Deze verdringt de inheemse, rode soort. Daarom is de campagne Save our Squirrels gestart om de eigen Britse eekhoorn te redden, onder het motto ‘save a red, eat a grey’.

De eekhoornpopulatie stijgt nog ieder jaar. Ook verdringen ze andere diersoorten in het bos.

Inmiddels staan de grijze eekhoorns bij diverse restaurants op het menu, kookboeken hebben recepten met ze en tv-koks bereiden smakelijke maaltijden met eekhoornvlees.De vraag is inmiddels zo groot dat jagers steeds meer moeite hebben om de vleesvoorraden aan te vullen.

Deskundigen vergelijken de smaak met die van vetgemest konijn met een lichte nootsmaak


bron: EVMI
Dit artikel afdrukken