Britten zijn grote liefhebbers van eekhoornvlees. De vraag is inmiddels zo groot dat supermarkten en slagers de vraag niet kunnen bijhouden.
Eekhoorns staan al langer op het menu van de Britten. Het gaat dan om de grijze variant, die afkomstig is uit Amerika. Deze verdringt de inheemse, rode soort. Daarom is de campagne Save our Squirrels gestart om de eigen Britse eekhoorn te redden, onder het motto ‘save a red, eat a grey’.
De eekhoornpopulatie stijgt nog ieder jaar. Ook verdringen ze andere diersoorten in het bos.
Inmiddels staan de grijze eekhoorns bij diverse restaurants op het menu, kookboeken hebben recepten met ze en tv-koks bereiden smakelijke maaltijden met eekhoornvlees.
Deskundigen vergelijken de smaak met die van vetgemest konijn met een lichte nootsmaak
bron: EVMI
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Klinkt inderdaad ernstig naar een prijsvraag. Maar ja, met de kauwgom met kippensoepsmaak is het ook nooit echt wat geworden.
Het Engelse Chipsmerk Walkers biedt tijdelijk chips met cajun-eekhoornsmaak. De smaak is verzonnen door een consument
Haha, je dacht: die zijn er snel bij. Cavia's en Capibara's (ooit zelfs geaccepteerd als alternatief voor de vrijdagse vis, meen ik) zijn traditioneel en geliefd Z-Amerikaans volksvoedsel. Hier zijn ze geen plaag.
"Hamster tot wel 50% korting" riep de AH-nieuwsmail zojuist. Door bovenstaand bericht begreep ik hem verkeerd.
Nick, die dingen heten hier in de wandelgangen spreeuwenpotten, vandaar. Natuurlijk, mussen, merels, lijsters, vinken, you name it, we ate it.