Niet alleen het full English breakfast wordt bedreigd door een no-deal brexit. De Independent waarschuwt dat een aantal voedingsmiddelen in de toekomst misschien niet meer voor iedereen toegankelijk zal zijn.

De Britse gin-industrie is grotendeels afhankelijk van de import van Europese jeneverbessen en zou daardoor in de problemen kunnen komen. Vorig jaar zijn er nog 55 miljoen flessen gin verkocht. Voor wijn voorspelt de UK Trade Observatory Policy een prijsverhoging van 22% in 2025 door de waardevermindering van het pond en de trage economie.

Franse kazen, Spaanse Manchego en de Italiaanse Burrata zijn al in prijs verhoogd. Cheddar staat zelfs onder druk aangezien 82% van de Cheddar van de Ierse buren komt. Een no-deal brexit zou algeheel ernstige gevolgen hebben voor de voorraden van de supermarkten in Schotland en Cornwall.

Overigens, wat die gin betreft, de Foodlogredactie weet dat niet alleen jeneverbessen voor Engelse gin uit Europa komen. Ook de alcohol voor sterke dranken wordt in grote hoeveelheden geimporteerd uit ondermeer Frankrijk en België. In Engeland wordt de alcohol dan omgetoverd tot gin of whisky.
Independent - All the food and drink that could be at risk because of Brexit
  • Deel
Druk af