Forse twist was er over de, uiteindelijk niet aangenomen, methode om de hoeveelheden vet, suiker, zout en calorieen per portie of per honderd gram PLUS een stoplichtenmethode weer te geven. Marketingblad Adformatie vroeg ondergetekende of hij de kool het sop waard vond in de strijd over Ik Kies Bewust (waar 'Europa' niet voor voelt), de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid-methode en de stoplichtmethode die de Consumentenbond graag voor 'Europa' aangenomen had willen zien. Europa koos voor de verneukeratieve methode van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden en het percentage dat je daarvan via 'een portie' binnenkrijgt. Fabrikanten hebben een trucje. Ze noemen iets een 'portie', terwijl het in werkelijkheid een muizenhapje is. Volgens het etiket krijg je dan maar een muizenbeetje binnen van wat je echt eet. Dat vinden de Consumentenbonden van Europa volksverlakkerij. Daar hebben ze natuurlijk geen ongelijk in. Maar gaan stoplichten het probleem oplossen? Foodlog.nl was er altijd al kritisch op.
Het zal toch geen collectieve verstandsverbijstering zijn? Het gaat niet over voedsel - productjes - maar om voeding, het patroon - de soort producten, hun hoeveelheden en afwisseling - waarmee je die door het jaar heen naar binnen werkt. Van alles wat en niet teveel. Makkelijker kunnen we het niet maken. Nou nog even nadenken over de implementatie.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Excuses. De Foodlog webhost/editor maakt het lastig om dit uit te leggen.
Voor <b>Bold</b> zie http://www.tizag.com/htmlT/htmlbold.php
Voor <i>Schuin</i> zie http://www.tizag.com/htmlT/htmlitalic.php
Kijk in je browser met "view source" hoe dit werk.
<b> vet </b>
<i> schuin </i>
Vet krijg je door \"<b>" voor een stukje tekst te zetten, en af te sluiten met "</b>".
Voor schuin vervang je de b door een i. Ook die moet je netjes weer afsluiten.
Maar wel doet die mevrouw Thieme in dat artikel samen met de VVD ondernemer de werkelijkheid weer eens ernstig geweld aan. Met Noorwegen als voorbeeld van andere landen die duurzame energieopwekking zo grootschalig hebben geïmplementeerd kiest ze net als met haar CO2/vlees mythe bewust voor een volstrekt ideologisch voorbeeld. (Dick kan dat bewust vet gedrukt,of in kleur?) Hamvraag aan Thieme en co, wie zijn die andere landen dan wel waar ze het over heeft? Wel een beetje in de buurt van die 50% witte steenkool etc. blijven graag. En waar halen wij, of Duitsland, of Frankrijk die witte steenkool dan vandaan? Kortom net als bij CO2/vlees weet zij met energie wel beter en is één blik in de statistieken van de IEA (Zie Share of total primary energy supply in 2007 bij http://www.iea.org/stats/graphresults.asp?COUNTRY_CODE=SE, per land)voor ons voldoende om uit te vinden hoe de werkelijkheid in elkaar zit. Kortom mevrouw spelt ons een paradijselijk ideaalbeeld op de mouw van een energievoorziening die er absoluut nooit zo kan komen. Wees eens eerlijk en oprecht en zeg ons allen dat we grote stappen terug moeten doen om een enigszins leefbare wereld over te houden. Trouwens wat moet ik met de VVD, wiens voorman nauwelijks benul heeft van energiezaken (zie zijn Groen Rechts "Pamflet van een optimist")en waarin talrijke fractieleden eerder hun oor te luister leggen bij onze klimaatprofeet van Elsevier, onze geliefde heer Simon Rozendaal, dan bij enig serieuze klimaatonderzoeker. Geen milieubangmakerij, geen twee minuten voor 12 doemscenario's meer. Niks aan de hand dus.
Meneer Koornstra er is binnen die partij van u nog heel wat missiewerk te verrichten.
Dick. De vraag was, of de stukjes hier op Foodlog van merkbare invloed zijn op de standpunten van de PvdD, zoals Huib wellicht suggereerde. Uit dit stuk blijkt dat niet: veel te ongenuanceerd en politiek naief.