Vion gaat er de markt mee op, meldt Distrifood/Meat & Meal:
"De nieuwe, gegaarde bal gehakt wordt geprsenteerd tijdens de Horecava, meldt Meatandmeal.nl. Het betreft een biologische gehaktbal van varkens- en rundvlees én het vleesvervangende eiwit Meatless. De gehaktbal bevat slechts 15,6 procent vet. Door het gebruik van Meatless is de biologische gehaktbal behalve diervriendelijker en gezonder, ook duurzamer dan zijn soortgenoten.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Gisteren stond er een artikel over Lustice bij ons in de krant: http://landbouw.paginablog.nl/landbouw/scanner0027.JPG ik heb het helaas gemist op de Horecava.....
Hulde voor de reactie van Klootwijk hierboven.
Er is natuurlijk niets mis met een bal met oud brood (als ik me niet vergis maak mijn moeder een gehaktbal met panneermeel, uitjes, een eitje en gehakt), maar om dat nu een VION-innovatie te noemen, gaat ook mij te ver. Wellicht zit het innovatieve in het feit dat de pers er zo gemakkelijk instikt? En wat een gemakkelijke reactie van die Trouw journalist (over de reputatie van Louis Bolk zullen we het maar helmaal niet hebben).
Vion bood op de Horecava de bal aan (een balletje) met een sterk smakende saus.
Niets viel in het bijzonder op. Het was een gewone tankstationbal.
Opmerkelijk: Er werd een persmapje bij uitgereikt met daarin een overdruk van een stukje uit Trouw. In dat stukje zegt Marc van der Lee van Vion, dat vakbladen de bal een duurzame noemden. Van der Lee: 'Voor ons is de bal gewoon een innovatie.'
Dus oud brood door het gehakt is een uitvinding.
In hetzelfde stukje uit Trouw zegt Udo Prins van het Louis Bolk Instituut: 'De bal is duurzamer dan een gehaktbal met 100 procent vlees.' In de bal van Vion zit 20 procent tarwe-eiwit. Net is in de mijne oud brood.
Voordeel volgens de Trouw verslaggever: je kunt met de bal elke dag vlees eten en ongemerkt een op de vijf dagen geen vlees eten. Dus zonder dat je er last van hebt.
Ik besef nu pas dat kledderham, waar een plens water in is opgeslagen enorm duurzaam is.
Ik ben afgelopen donderdag naar de Horecava geweest om de Vion bal te proeven. Helaas was ik te laat, alle 10.000 ballen waren al opgepeuzeld. Evengoed hebben wij de Vion bal genomineerd voor de "Boergondische pollepel": http://www.vimeo.com/8762770 . Volgende week ga ik naar de Biologische vakbeurs in Zwolle en hoop hem daar wel te kunnen proeven.
En ook puur biologisch varkensvlees werd op de Horecava gepresenteerd: http://www.vimeo.com/8765121
Winnaar van de "Boergondische pollepel" was Cas Spijkers, die met zijn luxe croqueten assortiment van iets gewoons, iets heel bijzonders heeft gemaakt. Vooral de geitenkaas-croquet vond ik speciaal: http://www.vimeo.com/8759499
Willem, ik bedoelde eigenlijk dat jij zo reageerde alsof ik jou had uit zitten schelden. Niet andersom. Maar goed, jij vindt het dus ook een goed rijtje! Probleem opgelost, niks aan de hand. :)
En Dick, je vraagt "vind jij een auto nou echt ouderwetser dan een paard?".
Euh, ik zou toch denken dat je het andersom bedoelt? Dan is mijn antwoord: inderdaad, een paard als vervoermiddel is ouderwets. Best leuk, niks mis met paarden, maar als je de auto principieel verwerpt ben je ouderwets. Mag allemaal, maar vooruitstrevend en bij de tijd ben je dan niet.
En ik wil best mee ballen proeven. En een maaltje Mapo Tofu maken voor de tofuhaters durf ik ook best. Zolang het geen moeilijke eters zijn die een courgette al raar vinden of inktvis griezelig (bij wijze van spreken) geloof ik dat iedereen te overtuigen is dat MaPo tofu lekker is.