FrietHoes lanceert tijdens de Dutch Design Week balletjes van het restafval van frietaardappelen, meldt FoodClicks. De Haarlemse patatfabrikant streeft ernaar zo min mogelijk afval te produceren bij het maken van zijn ambachtelijke friet. Kok Kasper van Heerden heeft een recept ontwikkeld waarin alle resten verwerkt worden tot een borrelsnack.

Behalve aardappelresten gaan er ook Haarlems IPA Jopen bier en kaas in de snack. De balletjes worden momenteel geserveerd tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven en worden daarna geleverd aan de afnemers van de ambachtelijke frieten van FrietHoes, waaronder pretpark de Efteling.

Eerder stookte FrietHoes wodka van aardappelrestanten. Ook werd er in samenwerking met brouwerij Troost bier gebrouwen van aardappelresten met de naam Schillenbier.

Eetbaar restafval is een nieuwe trend vanwege de belangstelling voor duurzaamheid. Het is echter in vele vormen al decennia op de markt. Denk bijvoorbeeld aan kroketten voor de verwerking van kleine stukjes vlees of rösti, een aardappelkoekje gemaakt van aardappelflinters.
FoodClicks - FrietHoes introduceert borrelsnack van restafval | @FoodClicks
  • Deel
Druk af