We willen allemaal een beter milieu. Om daaraan bij te dragen minderen we onze vleesconsumptie, gebruiken we led-lampen en kopen we minder spullen. Maar dit alles valt meteen in het niet zodra je in het vliegtuig stapt op weg naar een welverdiende vakantie. Een tripje naar New York? Net zo schadelijk als het eten van duizend Big Macs. Een pijnlijk besef voor de wereldverbeteraar.

Op 12 november gaat Nadja Zeiske, promovendus Sociaal Gedrag en Duurzaamheid het hebben over waarom we, ondanks dat we weten dat we het niet zouden moeten doen, toch telkens weer dat vliegtuig pakken. Kortom, over de dilemma’s van nu en de psychologie achter (on)duurzame keuzes. Cas Van Kleef, campaigner luchtvaart bij Greenpeace dat dit jaar het manifest Zet de luchtvaart op het juiste spoor lanceerde, gaat samen met Heike Luiten, directeur bij NS International, in gesprek over: Is het plan ‘Slim en Duurzaam’ van de luchtvaartsector ambitieus genoeg? Is een goed Europees spoornetwerk een alternatief voor het vliegtuig? Is er überhaupt plaats voor vliegen in een duurzame toekomst?

Kijk hier voor het totale programma.

Pakhuis de Zwijger biedt alle programma’s gratis aan om ze voor iedereen toegankelijk te maken. Een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. Voor meer informatie en om aan te melden ga je naar de website.

Informatie
Datum: 12 november
Tijd: 20:00 – 22:00 uur
Locatie : Pakhuis de Zwijger, Grote Zaal, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Prijs: gratis


Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken