Hoe zat het ook al weer? Stelden Nederlandse parlementariërs Kamervragen toen hier analoogkaas op pizza's werd ontdekt?

De Duitse regering wil de etikettering van zogenaamde imitatieproducten strenger handhaven. De politiek ziet zich gedwongen te reageren nadat de pers hier aandacht aan had besteed. Het ging onder meer om het gebruik van analoog kaas en imitatieham in samengestelde producten zoals pizza's. Volgens de Duitse Consumentenbond moeten deze bestanddelen duidelijk worden omschreven op de verpakking. Momenteel gebeurt dit nog te weinig, aldus de bond. De minister voor Consumentenzaken Ilse Aigner is het daarmee eens. Zij heeft nu de bondsstaten opgeroepen om strenger te controleren.Out-of-home grootste boosdoener
'We moeten dergelijke misleidingen niet bagatelliseren en we moeten bedrijven die de wet overtreden, hard aanpakken', aldus Aigner.
Volgens de Duitse Consumentenbond zijn bedrijven die opereren in het out-of-home kanaal, restaurants, snack bars etc.,de grootste boosdoeners.

In Nederland laaide vorig jaar de disussie over het gebruik en de etikettering van imitatiekaas op. Aanleiding was een uitzending van de Keuringsdienst van Waarde waarin dit bestanddeel werd belicht.


bron: meat&meal
Dit artikel afdrukken