Schone schijn of dezelfde problematiek als hier?
Duitsers letten steeds meer op hun voedingspatroon. De vraag naar gezond voedsel stijgt in Duitsland aanzienlijk harder dan de consumptie van andere levensmiddelen.
Dat blijkt uit een studie van GfK onder Duitse supermarkten, meldt het Agrarisch Dagblad. Volgens de cijfers namen de uitgaven voor gezond voedsel in de periode 2002-2006 met 23 procent toe. De groei bij gewone levensmiddelen bleef steken op 5 procent.
Gezonde voeding
De brancheorganisatie voor de Duitse voedingsindustrie verstaat onder gezond voedsel verse groente en fruit, volkorenproducten en vet- en/of suikerarme producten. Ook probiotische en biologische voeding valt onder deze categorie.
Belangstelling
Volgens GfK hebben ruim 13 miljoen huishoudens grote belangstelling voor deze producten, maar worden ze slechts door 4,2 miljoen huishoudens daadwerkelijk gekocht.
bron: distrifood
Op de site van de Trouw stond dit bericht:
De Duitse minister van Gezondheid, Ulla Schmidt, heeft woensdag vurig gepleit voor de verplichte invoering van lessen gezonde voeding op de scholen. De Duitse regering gaf woensdag het groene licht voor een nationaal programma dat overgewicht bij de Duitsers moet tegengaan of voorkomen. ,,Ik geloof dat de voeding en bescherming van de gezondheid in een vergrijzende samenleving zeker op de scholen moeten worden onderwezen'', zei Schmidt op de televisie. Volgens de statistieken is twee derde van de mannen en 53 procent van de vrouwen in Duitsland te dik. Met het plan wil de regering in Berlijn vooral de zwaarlijvigheid in het bijzonder bij kinderen tegengaan.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Zie ook het bericht in de FAZ van 2 oktober over gruit in de klas
http://www.faz.net/s/Rub268AB64801534CF288DF93BB89F2D797/Doc˜E80EA451386D44FCCA9335B53AED16907˜ATpl˜Ecommon˜Scontent.html