Vier procent van de Duitse bevolking eet vegetarisch. Dat blijkt uit onderzoek door het Robert Koch-Institut (RKI). Het RKI stelde dit vast op basis van de feitelijke eetgegevens van zo'n 7.000 mensen in de periode 2008-2011. In 2015 constateerde onderzoeksbureau Mintel dat 7% van de Duitsers zei vegetariër te zijn.

Jongeren koploper
Vrouwen (6,1%) eten vaker vegetarisch dan mannen (2,5% van de bevolking). Jongeren (18-29 jaar) eten het vaakst vegetarisch, bijna 9,2% van de jonge vrouwen en 5% van de jonge mannen zegt geen vlees te eten. Ook in het Mintelonderzoek zijn jongeren de koplopers wat betreft vleesmijden, alleen kwam Mintel uit op 15% voor de hele leeftijdsgroep.

Volgens de RKI-onderzoekers zijn vegetariërs over het algemeen rijker, wonen ze in steden en zijn het sportievelingen.

60 kilo per jaar
Over het algemeen eten Duitsers veel vlees. Volgens de Deutsche Gesellschaft für Ernährung, het Duitse Voedingscentrum, is 300 tot 600 gram vlees en vleeswaren per week genoeg. Dat komt overeen met zo'n 16 tot 31 kilo vlees per jaar. De gemiddelde Duitser blijkt echter 60 kilo vlees per jaar te consumeren.

Cécile Janssen
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken