Van de 50.000 vispassen die in de provincies Groningen en Drenthe zijn aangevraagd, zijn er 4.000 naar Duitse sportvissers gegaan. Duitsers komen graag in Nederland vissen, zegt Henk Mensinga van Sportvisserij Groningen-Drenthe, omdat ze in Duitsland te maken hebben met een woud aan regels. "Ze mogen (grote) gevangen vissen niet terugzetten, maar moeten hun vangst doden. Dat staat daar in de wet, sportvisserij wordt gezien als onnodige dierenkwelling. Vissen staat daar gelijk aan de jacht."

Mirko Schlüsselburg en Julian Weber uit het Duitse Leer komen één à twee keer per week naar Groningen om een hengeltje uit te werpen, schrijft de NOS. "Dat we niet hoeven te doden wat we vangen, maar dat we die mooie grote vissen weer terug kunnen zetten" (zodat er meer te vissen zou zijn) noemen ze als één van de belangrijkste redenen om hier te komen vissen.

Dat veel gevangen, gewonde en geschrokken vissen wegkruipen, opgegeten worden of doodgaan hoort niet bij het visserslatijn. Terugzetten bezorgt vissen stress, verminkingen, ontbrekende schubben en het risico op infecties.
NOS - Duitsers willen snoeken niet doden, dus komen ze hier vissen
Reageer
  • Deel
Druk af