Een Duitser eet in zijn leven 46 varkens, vier koeien en kalveren en 945 kippetjes.
Dat heeft de Duitse bond van vegetariërs berekend. Duitsers eten in hun hele leven gemiddeld ook vier schapen, twaalf ganzen, 37 eenden en 46 kalkoenen. In totaal worden er in Duitsland jaarlijks 1,1 miljard dieren gegeten, vissen en schaaldieren niet meegerekend. Als elke Duitser één dag zijn vlees liet staan, zouden er jaarlijks 157 miljoen dieren minder hoeven te worden geslacht, berekende de bond.
bron: meat&meal
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
@Ailko,
Nee, niet laten bestaan. Nederland wordt een wortel- en knollentuin, afgewisseld met grote aaneensluitende natuurgebieden met wolven, herten, vossen en konijnen die zichzelf in stand mogen houden, met hier en daar wat Schotse grote grazers voor wat leuke open plekken in het bos. Het laatste vlees dat geproduceerd wordt, wordt verstookt tot groene energie, met een allerlaatste lapje vlees voor de koningin.
@Wouter wat ik mijzelf afvroeg is wat ze dan met die beesten willen doen. Vrijlaten in de natuur oid?
"Als elke Duitser één dag zijn vlees liet staan, zouden er jaarlijks 157 miljoen dieren minder hoeven te worden geslacht"
Wat is er nou weer mis met het slachten van dieren? Willen die vegetarische Duitsers echt beweren dat zij BETER zijn voor de wereld?
Volgens mij eet de Nederlander net zoveel varkens in zijn leven, maar meer andere dieren.
Als het goed is zijn dit de consumptiecijfers:
De Nederlander eet 85 kilo vlees, waarvan 41 kilo varkensvlees.
De Duitser eet 62 kilo vlees, waarvan 40 kilo varkensvlees.