Gistermiddag berichtten we:

Om de verdere verspreiding van SARS-CoV-2 tegen te gaan, schroeft de grote Duitse slachter Tönnies Fleisch zijn verwerkingscapaciteit terug. Dat heeft het bedrijf in overleg met de autoriteiten van de Landeskreis Gütersloh besloten. Het aantal medewerkers in de uitbeen- en verwerkingsafdeling zullen voorlopig fors worden gereduceerd om medewerkers meer afstand van elkaar te kunnen laten houden.

Reden is dat het aantal besmettingen met het coronavirus bij de hoofdlocatie van Tönnies in Rheda-Wiedenbrück verder op is gelopen. In de afgelopen dagen zijn er 46 nieuwe gevallen bij gekomen. De Duitse regering hanteert als maatstaf dat in een regio maximaal 50 corona-infecties per 100.000 inwoners per week mogen voorkomen, anders worden de maatregelen direct weer aangescherpt.

Deze situatie heeft tot gevolg dat er minder varkens geslacht kunnen worden. Voor varkensboeren in zowel Duitsland als Nederland loopt daardoor de prijs die zij voor hun dieren ontvangen terug omdat er te veel aanbod boven de markt blijft hangen. Overaanbod drukt de prijs voor varkens ook al komt er minder vlees uit de fabrieken.


UPDATE: 17 juni | 14u00
Vanmorgen meldde Radio Gütersloh dat op de 500 onderzochte medewerkers 400 personen (80%) positief zijn getest op SARS-CoV-2. Binnenkort volgens nog eens 500 testresultaten. Het crisiscomité van het district Gütersloh in de deelstaat Noordrijn-Westfalen is vanmorgen bijeengekomen en besloot tot voorlopige sluiting van de vleesfabriek in Rheda-Wiedenbrück. Bild meldt dat de autoriteiten hebben besloten dat scholen en kinderdagverblijven in het gebied waar de slachterij zich bevindt per direct tot de zomervakantie worden gesloten om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

In Rheda is een grote slachterij gevestigd; er werken een kleine 7.000 mensen, waarvan de helft uit Oost-Europa komt. Het staken van de slacht betekent dat de varkensprijzen in ons deel van Europa nu met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zullen dalen. In Rheda konden vanaf vanmorgen al geen varkens meer worden afgeleverd.
BILD.de - Tönnies: 400 Corona-Infizierte! Kreis Gütersloh schließt Schulen und Kitas
Reageer
  • Deel
Druk af