Het landbouwministerie van de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein zou de procedure gestart zijn om de vergunningen van Vions runderslachterij in Bad Bramstedt in te trekken en de slachterij te sluiten. Eind februari voerden politie en justitie een 'razzia' uit bij de slachterij, die sindsdien gesloten is.

Boerderij meldt: Volgens landbouwminister Robert Habeck zijn er tal van misstanden en overtredingen geconstateerd in de slachterij. Vion stelt dat het de minister niet kan volgen en zich met alle middelen tegen intrekking van de vergunning zal verzetten. Daarbij wordt onder meer gedacht aan een kort geding. Ook onderzoekt Vion de mogelijkheden om een schadeclaim in te dienen. Vion zegt aan de hand van vijf rapporten van onafhankelijke instellingen te kunnen aantonen dat er aan de slachtwerkzaamheden niets valt aan te merken.

De affaire Bad Bramstedt draagt niet bij aan de verbetering van het imago van Vion dat het afgelopen jaar in de Nederlandse pers negatief door fraudeschandalen in het nieuws kwam. Bad Bremstedt is een van de grootste Duitse operaties van Vion; het wegvallen van de productie zou dan ook een zware klap voor het bedrijf betekenen.
Dit artikel afdrukken